Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

Monday 18 June 2018

Sommarlovsbio på Länsmuseet

Sommarlovsbio i hörsalen 

Måndag 18/6 – torsdag 21/6 kl. 14.00

Fri entré. Platsbiljett hämtas i museets reception 0611-886 00

Varmt välkomna!


PROGRAM

Måndag 18 juni kl. 14.00

Kikis expressbud 

 

Japan, 1989
Regissör: 
Hayao Miyazaki
Speltid: 103 min

Kikis expressbudär en japansk animerad film från 1989. Den regisserades av Hayao Miyazaki och producerades på Studio Ghibli. Filmen är baserad på Eiko Kadonos första bok i serien Kikis expressbud.

Den 13-åriga häxan Kiki följer traditionen att tillbringa ett år i en främmande stad för att kunna bli en fullvärdig häxa, med bara sin flygande kvast och sin svarta katt som sällskap. I början är det svårt för Kiki att anpassa sig till stadslivet, men hon startar snart en budfirma med sin flygande kvast. Hon får kämpa sig genom många motgångar, och värst är det när hon förlorar sin magiska kraft. Med hjälp av nya vänner hittar hon dock tillbaka till sin kraft igen när den behövs som mest, och hon lär sig samtidigt en viktig läxa om självständighet och beroende.

 

kikis epressbud

 

 

Tisdag 19 juni kl. 14.00

 

Mitt liv som zucchini 

 

Frankrike, 2016
Regissör: Claude Barras
Speltid: 66 min

Zucchini heter egentligen Ikaros, men hans mamma har alltid kallat honom Zucchini. När hon dör är smeknamnet hon gett honom det enda han har kvar av henne. Han är säker på att han är ensam i världen – tills han lär känna sina nya vänner på barnhemmet. Simon, Ahmed, Jujube, Alice och Béatrice har alla sina berättelser och de är lika hjärtskärande som ömsinta. Och så är det en flicka, Camille… När man är 10 år finns det så mycket att upptäcka – som hur det är att ha kompisar, bli kär och vem vet, kanske till och med vara lycklig. 

 

mitt liv som

 

 

 

Onsdag 20 juni kl. 14.00

Den gröna cykeln  

 

Saudiarabien, Tyskland, 2012
Regissör: Haifaa Al Mansour
Speltid: 98 min

Tioåriga Wadjda drömmer om en underbar grön cykel, men i Saudiarabien där hon bor är det inte tillåtet för små flickor att cykla. Medan hennes mamma är upptagen med att övertyga pappan att inte ta sig en andra fru, passar Wadjda på att försöka skaffa pengar så att hon kan köpa cykeln själv. I skolan är hon känd som en bråkmakare så när hon anmäler sig till en tävling i Koranrecitation där priset är en summa pengar blir hennes lärare ganska förvånade. 

 

Haifaa Al Mansour är Saudiarabiens första kvinnliga regissör.

 

Den gröna cykeln  

Filmhuset, Borgvägen, Box 27126102 52 Stockholm, Sweden

www.sff-filmstudios.org

 

Torsdag 21 juni kl.14.00 

Upp i det blå 

Sverige, 2016
Regissör: Petter Lennstrand
Speltid: 81 min

Åttaåriga Pottan ska på ponnyläger. Tror hon och hennes föräldrar. Men av misstag hamnar hon på en skrotgård. Hos några riktigt märkliga typer. Motvilligt tar de hand om Pottan - som snart upptäcker deras hemlighet. Bakom höga stängsel snickras det på en hemmagjord rymdfarkost. Det blir en sommar med humor, äventyr och oväntad vänskap när Pottan blir världens första åttaåring i rymden. Fantastisk fin film till de mindre barnen men som hela familjen ser med glädje.

 

upp i det blå

www.sff-filmstudios.org 

 

bio

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Sommarprogram
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar